O klubu

Karate klub Đurđevac osnovan je u ožujku 1995. godine od strane nekolicine entuzijasta koji su zaslužni što je Karate klub Đurđevac unatoč teškim vremenima i brojnim nedaćama uspio održati svoju aktivnost i reputaciju, što uostalom dokazuje brojnim uspjesima na razini Države po kojima se sasvim sigurno može svrstati u najtrofejnije đurđevačke sportske kolektive. Tih godina kad je sve bilo u počecima.

Mlade karate-nade našeg kluba trenirala su brojna zvučna imena podravskog karatea kao što su Branko Jurenec, Miroslav Puž, Veljko Kajtazi, Nenad Muršić i neki drugi. Bili su to veliki ljudi i veliki karatisti, no zbog obaveza u matičnim klubovima, u Đurđevcu su se zadržali kratko, dovoljno da se od njih nauči tek mali dio karatea kao vještine i sporta.

Iz tog razloga naš klub je uvijek težio razvoju vlastitih snaga i educiranju vlastitog stručnog kadra. Trud se isplatio već 2002. godine kada su prvi đurđevački karatisti položili ispit za crni pojas te time postali majstori karatea. Ni na prve sportske uspjehe u Karate klubu Đurđevac nije trebalo dugo čekati. Medalje su se osvajale na mnogim domaćim i inozemnim turnirima. Na natjecanja se odlazilo redovito, gotovo svakog vikenda i uvijek se vraćalo kući s ponekom medaljom iz različitih uzrasnih kategorija i disciplina (kate i borbe).

Od početka postojanja iz Karate kluba proglašeno je nekoliko sportaša grada Đurđevca i najperspektivnijih sportaša. Jednako tako bilježimo i proglašenje najboljeg sportskog djelatnika. Najveće priznanje klub je dobio 2005. godine, kada je od Zajednice sportova grada Đurđevca proglašen najboljim sportskim kolektivom, a od grada Đurđevca dobio je zavidno priznanje Plaketu Grada za osobite zasluge u radu i djelovanju. Jednako tako Karate klub Đurđevac se više puta okušao u organizaciji natjecanja kao što su Liga sjeverozapadne Hrvatske, a s posebnim ponosom se prisjećamo organizacije više izdanja vlastitog turnira “Đurđevac Open” na kojem smo ugostili više od 800 natjecatelja u dva natjecateljska dana zbog čega smo više puta pohvaljeni od strane Hrvatskog karate saveza za svoj dugogodišnji rad, rezultate, te organizacijske sposobnosti.

Karate klub danas

Karate klub Đurđevac broji 38 registriranih i 12 novopridošlih članova u ovoj godini. Posebnu pozornost i trud posvećujemo našim najmlađim članovima koji čine najveći dio naše klupske postave. Vršimo kontinuiran upis novih članova kroz cijelu godinu.

Rad Kluba odvija se u dvije starosne skupine kroz četiri dana u tjednu u posebno namjenjenom prostoru u sklopu športske dvorane Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu, pod stručnim vodstvom dvaju osposobljenih trenera. Promocija i omasovljenje karate sporta jedan je od naših osnovnih ciljeva te s tim u skladu neprestano bilježimo rast broja sve mlađih članova.

Provodimo polaganja za karate zvanja (pojaseve) redovito dva puta godišnje. Educirali smo jednog dipl. karate trenera, jednog licenciranog ispitivača za pojaseve i pomočnog republičkog suca u borbama iz vlastitih kadrovskih redova. Natječemo se na Ligi SZH, prvenstvima SZH, državnim prvenstvima i turnirima prema kalendaru natjecanja HKS-a u disciplinama borbe i kate te i sami sudjelujemo u organizaciji karate natjecanja.

Leave a Reply